Szervezd velünk a Fekete Zajt 2022-ben is!

3 000 Ft100 000 Ft

Ended!

Cél: 2 500 000 Ft


Gyűjtött: 2 124 000 Ft


Adományozók: 68

Aprónépünk győzni fog (3 000 Ft)
Sok kicsi sokra megy! Támogatásoddal helyet nyer a neved a fesztivál programfüzetében a támogatók között.

Darkon-bokron át (10 000 Ft)
Nem fogsz fázni az erdő mélyén a csak a támogatók részére, egyedi mintával készült pólódban, amelyet neked adunk hálánk jeléül. A neved felkerül a támogatók listájára is. A méretről egyeztetünk majd veled e-mailben.

Fogadj örökbe egy Erdei Zajongót! (25 000 Ft)
Támogatásod jutalmául tiéd egy csak a támogatók részére, egyedi mintával készült póló, és természetesen a támogatói listára is felkerül a neved. Minden egyes ilyen csomag után eggyel több bérletet tudunk felajánlani a szociális pályázaton belül, hogy minél többen zajongjunk együtt az erdőben.

Koboldogság (50 000 Ft)
Kincs vagy a szivárvány végén. Jutalmul tiéd egy támogatói póló, egy plakát, valamint egy ebédre is a vendégünk vagy. A neved nem csak a támogatói listára kerül fel, de az egyik installációnkra is!

Az erdő lombkoronázatlan királya (100 000 Ft)
Ha a fele királyságot nem is tudjuk neked adni, a korábban felsorolt ajándékok mellett szervezünk neked egy közös libegőzést, kilátózást (tériszony esetén Kacsatónián ücsörgést) a kedvenc fellépőddel (a csónakázás idén sajnos nem játszik, mert alacsony a Sástó vízszintje). A neved arannyal véssük a szívünkbe, tintával pedig tiszteletbeli stábtagként a programfüzetbe, ezen kívül viszontláthatod az egyik installációnkon is.

Cikkszám: FZ2022 Kategória:

Leírás

Az elmúlt években megmutatkozott, hogy milyen maradandó értékeket tudunk létrehozni a ti segítségetekkel. Így született meg az elvarázsolt Kacsatónia színpad káprázatos installációkkal, illetve a tavalyi évben befolyt összeggel lehetőséget adtatok olyanoknak is a részvételre, akik ellenkező esetben anyagi okok miatt ezt nem tehették volna meg. Ebből is látszik, hogy a közösség ereje mennyi mindenre képes.

Idén is számítunk rátok, hogy együtt még felejthetetlenebbé tegyük a Fekete Zajt. Fellibbentettük a fátylat az új programhelyszínünkről, a kimaradhatatlan kilátó melletti erdei színpadról. A támogatásotokkal segíthettek, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle, és a fák lombjai alá varázsoljunk valami egészen formabontót.

Emellett a befolyt összegből idén is bérleteket, sátorhelyet és napi egy étkezést tudunk biztosítani a közösségünk olyan tagjainak, akik máskülönben nem engedhetnék meg maguknak, hogy eljöjjenek. Legyünk mind részesei az élménynek, legyen együtt Zaj!

Hogy áll össze a fesztivál költségvetése?

Kiadások:

43% – fellépők útiköltsége és tiszteletdíja
31% – terület és szálláshelyek bérleti díja
12% – technika, installációk
10% – stáb, személyzet
4% – marketing

Bevételek:

61% – jegybevétel
20% – szálláshelyek értékesítése
11% – vendéglátásból származó részesedés
2% – merchandise
6% – közösségi támogatás – SZÁMÍTUNK RÁD!

 

HOGYAN SEGÍTHETSZ?

Ha jegyet váltasz és eljössz a Mátrába zajongani, már segítettél. Ha ezen felül is szeretnéd támogatni a Fekete Zaj megvalósulását és épülését, ezen a felületen megteheted.

// Ha olyan szolgáltatással segítenél, amit a fesztivál egyébként is igénybe venne, köszönettel elfogadjuk és támogatói igazolást állítunk ki róla.//

MIRE HASZNÁLJUK A BEFOLYT ÖSSZEGET?

Idei célunk: Az erdei Kilátó színpad és LÏDÉRC installáció

Az elmúlt években nektek köszönhetően portállá változtak a hidak, hangvezérelt interaktív installáció és koncerthelyszín lett a Sástó két szigete, ezt szeretnénk idén kiteljesíteni. A Kacsatónián pedig idén is minden híd egy portál,  izgalmas installációk várnak titeket, a fellépő művészeket pedig egy mini színpad. Ha továbbhaladunk az erdőben, akkor pedig részben a Ti támogatásotokból valósul meg idén Borbás Róbert (Grindesign) erdei kiállítása és egy különleges színpad a Mátra hatalmas lombjai és az indusztriális hatású sástói kilátó között.

MIT LEHET ELÉRNI KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁSSAL?

2018 óta azon dolgozunk, hogy a közösségi támogatás egy elfogadott és népszerű finanszírozási formává váljon a magyar zenei színtéren. Ez a Fekete Zaj esetén remekül működik, évről-évre izgalmas projekteket tudunk megvalósítani, közben pedig egymáson is segít a Zaj közösség. Az anyagi támogatások mellett gyakran kapunk pénzben nehezebben mérhető segítséget is, önkéntes munka, díjmentes (vagy kedvezményes) szolgáltatás, vagy éppen ingyenes fellépés formájában. Ezek épp olyan sokat jelentenek, mint a számokban mérhető adományok, mert a fesztivál egyelőre még nem jutott el arra a szintre, hogy stabilan álljon a lábán, minden évben kisebb-nagyobb veszteséggel zárunk, de közben mégis növekszik a fesztivál. A 2021-es évben a közösségi programjainkat azzal tudtuk megfejelni, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ából kapott támogatásokból egy zenekari támogatói rendszert dolgoztunk ki a Rockmaraton és a Fishing on Orfű fesztiválok szervezőivel, így az állami támogatási rendszer mellett nyújtunk alternatívát klipkészítésre kreatív alkotók számára.

Óriási melegséggel tölt el minket az, hogy a Zaj közössége ennyire támogató és összetartó, ami reméljük, példaértékű nemcsak más fesztiválok számára, de az egész magyar zenei színtérnek. Maradjon meg ez a párbeszéd, segítsétek a munkánkat, építsük együtt a Fekete Zajt.

A támogatásokat – a korábbi évekhez hasonlóan – a fesztivál társszervezője, a Szinkron Közhasznú Egyesület kezeli.

Köszönjük!